Menu
Your Cart

ALFA / DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ / M.FARUK BAYRAK

ALFA / DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ / M.FARUK BAYRAK
ALFA / DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ / M.FARUK BAYRAK
1.072,50TL
Vergiler Hariç: 1.072,50TL
  • Stok: Mevcut
  • Stok Kodu: KTALF9786051069470
Satılan: 251

Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde bekletilir, hafif ıslatılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir'in ceviz sulusu da, Eğin'in yumurtalı tiridi de, Kemah'ın cıvırlası da böyle yenir.

Cağ Kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir.


Kategori:Yemek Kitapları Yemek Kitapları

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi

ALFA / DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ / M.FARUK BAYRAK